fbpx

Waarom ik doe wat ik doe…

Gepubliceerd op 30 november 2018 14:34

 

Op mijn 3de ben ik samen met mijn biologische zus geadopteerd. We zijn opgegroeid met twee broers in een open-minded familie. Ogenschijnlijk probleemloos.

En toen kwamen we in de pubertijd. En net als alle andere pubers ging ik mij dingen afvragen. Mijn belangrijkste vraag was: hoe kan een ouder een kind afstaan? Mijn conclusie: marktwerking. Vraag en aanbod.

Als je een kind kan kopen, is alles te koop.

Als je je dan alleen voelt heb je ook het idee dat je alles alleen moet doen.

Ook leven.

Mijn oplossing: Doen. Actie. School. Werk. Eigen bedrijf. Wat op mijn pad kwam pakte ik aan. Bezig zijn als beste remedie tegen… ja, tegen wat? Voelen? Zijn? Eenzaamheid? Het zinloze?

Zakelijk gingen wij als een speer; op mijn 23 kocht ik een rolex, op mijn 25 mijn eigen auto, op mijn 27 mijn eigen huis.

Op mijn 31ste waren we failliet, beviel ik van het allerbelangrijkste in mijn leven, gingen we in de schuldsanering, moesten we alles verkopen, tot en met onze trouwringen aan toe (eten is belangrijker dan goud) en verwees de gemeente ons, naar Het Leger des Heils, want “meer kunnen we niet doen.” 
Een paar jaar later gingen mijn man en ik scheiden. 
Er was teveel gebeurd.

10 Jaar overleven volgden.

De 10 beste jaren van mijn leven.

10 Jaar waarin mijn man en ik weer bij elkaar kwamen. Gegroeid. Eerlijker. Liefdevoller. 
Waarin ik bewust mijn zonnestraaltje kon voeden op fysiek, maar vooral mentaal gebied. Waarin ik ging ontdekken dat een geitenboerderij even leuk is als De Efteling. Waarin niets doen opeens een warm welkom was.

Waarin ik besefte dat de drie vriendinnen die over bleven er toe doen. Waarin ik besefte dat het leven inderdaad zinloos is en dus ikzelf het alleen zinvol kan maken. Waarin ik ontdekte (omdat er geen andere optie was!) dat om hulp vragen niet erg is. Dat je daardoor niet minder waard bent. Waarin ik ontdekte dat je niet alleen het leven hoeft te nemen zoals het komt, maar dat je het leven kan creeren. Waarin ik ontdekte dat er mensen bestaan die willen helpen. Niet om er zelf beter van te worden, maar gewoon omdat ze je wat geluk gunnen. Waarin ik ontdekte dat je niet alles alleen hoeft te doen. Ook niet het leven. Waarin ik ontdekte dat niet alles te koop is.

Waarin ik ontdekte dat het leven om geluk gaat.

En dat geluk maakbaar is. 
Dat ik geluk kan maken. 
Dat jij geluk kan maken.

En als je dan beseft waar het om gaat, kost het alleen maar wat tijd en wat extra opleidingen om een vorm te vinden om met dit besef wat te gaan doen.

En daarom doe ik wat ik doe. 
Als coach. 
Als docent. 
Met Fitspel.

Om mijn ervaringen met jou te delen en mijn kennis in te zetten om jou te laten ontwikkelen.

Vanuit de praktijk, vanuit kennis, vanuit actie, zonder bullshit op zoek naar geluk. 
Met als uitgangspunt gezondheid. Want uiteindelijk is gezondheid de basis van geluk.

Het startpunt is de belissing er wat van te maken. 
Positief in actie te komen. 
En daarom wil ik je uitnodigen voor twee events:

1. De Winterwandeling & Gluhwein; een wandeling van 5,5 KM op zaterdag 1 deccember 11.00 uur in Diemen. Aanmeden kan hier: https://www.facebook.com/events/471177040058911/

2. De Mindset Reset Challenge; een online 5 stappen plan om je mindset te versterken, waardoor doelen eenvoudiger gerealiseerd gaan worden. Deze start maandag 10 december. 
Aanmelden kan hier: https://www.fitspel.nl/start/mindset-reset-challenge

Beide events zijn kosteloos. Gewoon omdat het kan. Als start om geluk te verspreiden!

Ik hoop dat je erbij bent.

Pluk je geluk,
Mira

Keep in Touch

Volg ons en like ons op sociale media voor de nieuwste ontwikkelingen binnen Fitspel!

Vragen?

Chatten
Hallo,

Waarmee kunnen we je helpen?