fbpx

Wie ben jij?

Gepubliceerd op 3 februari 2019 13:26

 

Vandaag ontving ik deze foto van mijn broer Paul. De foto is zo’n 41 jaar oud. Een foto als start voor onderzoek. Naast mij zit mijn broertje Rob, waarmee ik tot en met het VWO examen in de klas heb gezeten. Ik moest altijd heel hard werken voor school, Rob deed het tussen het spelen door, vroeg later mijn uittreksels en haalde vervolgens betere cijfers dan ik. Ik deed mijn examen in twee jaar met 8 vakken alfa, Rob deed het in 1 jaar met 9 vakken, beta. Rob is inmiddels professor in kankeronderzoek. Mijn oudste broer Paul is ingenieur en werkzaam als chief marketing- sales bij een technisch bedrijf. Mijn lieve zus Anouk is vol liefde en empathie werkzaam in de ouderenzorg. 
Ik ben nog altijd gelukszoeker. 

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik op zoek naar de zin van alles. Waarvoor, waarom, wat is het nut, wat levert het op, wat is de waarde? Altijd met mijn neus in de boeken en nog steeds lees/ luister ik (Thank God! Je kan gewoon een uur buiten lopen en tegelijkertijd een boek luisteren!) elke dag een uur een boek. Kennis opdoen, ontwikkelen, groeien. Op zoek naar een anwoord op de meest basale vraag:

Wie ben ik?

Heb jij je die vraag wel eens gesteld?
Het is een verdomd lastige vraag en tevens het startpunt om doelen te stellen en te realiseren. 

Vanuit lifecoaching weten we dat elk persoon rollen vervult. 
Zo ben ik niet alleen vrouw, maar ook partner, moeder, dochter, zuster, consulente, trainer, docent, coach, ondernemer. Om elke rol goed te vervullen heb je bepaalde karaktereigenschappen nodig. Sommidge karaktereigenschappen zijn voor verschillende rollen inzetbaar. Zo kan ik, een van mijn sterktste karaktereigenschappen; empatisch luisteren (luisteren om te begrijpen en niet alleen luisteren om te reageren) inzetten voor praktisch alle rollen die ik vervul. Mijn vermogen tot analytisch denken kan ik vooral inzetten bij mijn rol als coach en ondernemer. 

Door deze oefening ontdek je jouw karaktereigenschappen. En vooral waar  je nog wat aandacht aan moet schenken om je rollen beter te kunnen vervullen. 
Durf jij het aan? Welke rollen vervul jij en welke karaktereigenschappen horen daarbij? Pak een pen en papier en ga aan de slag!

Dit is de eerste stap voor zelfonderzoek. 

De volgende stap is om te onderzoeken welke emotionele waarde je hecht aan deze karaktereigenschappen. En hoe zijn deze waarde ontstaan? Welke personen en/of gebeurtenissen uit het verleden hebben gezorgd voor een (veranderende) koers in je leven. Wat was de invloed van je ouders, je opvoeding, je schooltijd, je vrienden, de omgeving waarin je bent opgegroeid. Dit heeft je gevormd tot wie je nu bent, inclusief je (belemmerende) overtuigingen. Kortom; wie was je? En de (belemmerende) overtuigingen die jij hebt gevormd, zijn die reeel? De waarde die je daaraan hecht, kloppen die ook als je nu objectief naar de gebeurtenis zou kijken? 

Zo ben ik heel lang in de overtuiging geweest, dat wanneer je een kind kan kopen (adoptie), dan alles te koop is. Dat is dan de koers van mijn blikveld. Want zelfs de zon kan je kopen (zonnebank) en ook zuurstof is tegenwoordig te koop. (In NY is het al heel normaal om even zuurstof bij te tanken.) Nu ik weet dat dat niet zo is, moet ik mijn wereldvisie aanpassen, mijn overtuigingen loslaten en op zoek naar een nieuwe waarheid. 

De waarheid is altijd dynamisch. 
De waarheid is altijd subjectief.

Op het moment dat je weet wie jij bent en wie jij was, kan je op zoek naar wie je wilt zijn. Want dat is zo tof aan zelfontwikkeling; je kan jezelf vormen. Worden tot wie je wilt zijn. Bereiken wat je wilt. Niet door een of andere vage ‘secret’ of ‘law of attraction’, maar door inzicht je strategie bepalen en vervolgens uitvoeren.

Op die manier wordt het realiseren van doelen een continu proces van ontwikkeling, van winst, van nut, van waarde. En deze inzichten geef ik jou als coach en gelukszoeker tijdens de Transformation Day op zaterdag 6 april van 10.00 – 14.00 uur. Afslankdoelen realiseren door inzicht wie je was, wie je bent en wie je wilt zijn. Geen vage onzin, maar een transformatie door bewustzijn, waardoor je een strategie kan bepalen en met een persoonlijk actieplan naar huis gaat. Met kortingscode TRANS2019 krijg je maar liefst 50% korting, en betaal je voor de gehele dag, inclusief lunch slechts € 25,= (Let op: beperkt aantal plaatsten beschikbaar!)

Waarom afslankdoelen belangrijk zijn? Omdat ze een emotionele waarde hebben. En omdat een gezond gewicht bepalend is voor je algehele gezondheid. 
Een goede gezondheid is de basis voor ontwikkeling en geluk. 

Direct inschrijven voor de Transformation Day kan hier. Vergeet je kortingscode niet in te vullen! Als jij iemand kent die ook op deze manier blijvend wilt afslanken, stuur gerust deze mail door! 

Wil jij nu al starten?
Pak dan een oude foto van jezelf. Onderzoek of je weet waar dat was, hoe oud je was, met wie je was, wat je daarbij voelde… en je bent begonnen een antwoord te vinden op de vraag: wie ben ik. 

Heel veel succes en vooral plezier op deze ontdekkingsreis.

Pluk je geluk,

Mira

Keep in Touch

Volg ons en like ons op sociale media voor de nieuwste ontwikkelingen binnen Fitspel!

Vragen?

Chatten
Hallo,

Waarmee kunnen we je helpen?