750 calorieën | 25 min. bereiden, 25 min. wachten

Voor 2 personen:
2 kleine dorades van circa 350 gram per stuk, waarvan ingewanden zijn verwijderd.
2 rode pepers, zonder zaadlijst in ringetjes
4 cm gember in dunne plakjes
3 tenen knoflook fijngehakt
1/2 citroen in dunne plakjes
4 strengels lente-ui in ringetjes
Pluk koriander (als je dat niet lust: peterselie)
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels soja
Sesamolie
Zwarte peper
100 gram basmatie rijst
1 struik paksoi in grove stukken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de 2 dorades schoon onder koud stromend water, vergeet ook de buik niet. (Koop de dorade zonder ingewanden!) Dep droog met keukenpapier en smeer in met sesamolie. Snij overdwars aan elke kant 3 x in en steek een plakje knoflook in elke snede. Strooi ruim zwarte peper daar overheen.
Meng de rode peper, gember, lente-ui en 1 deel van de knoflook met elkaar. Leg elke dorade op een stuk keukenpapier en zorg ervoor dat je dit papier kan dichtvouwen. Leg wat van de kruidenmix op het papier en leg daar de dorade op. Verdeel dan wat van de kruiden in en over de dorades, samen met de plakjes citroen.
Meng de witte wijn en sojasaus met elkaar en sprenkel over de vis. Vouw het papier dicht. Ik gebruik wat aluminiumfolie om het “dicht te knijpen”. Zet voor 25 minuten in het midden van de oven.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en roerbak de paksoi in 1 el sesamolie en de rest van de knoflook.
Haal de vis uit de pakketjes, en leg op bord. Garneer met de koriander. Giet de overgebleven saus in een schaaltje er serveer apart erbij. Serveer de paksoi apart als ook de rijst.
Eet smakelijk 😋
Naar een idee van: Francescakookt
Comments