top of page
Zoeken

Kip ketjap


Voor 1 kilo kip kluifjes (want heel goed te bewaren als er wat over blijft šŸ¤Ŗ), rasp 2 cm gember en 3 tenen knoflook en meng met 1/2 theelepel kurkuma, 1 tl sambal, verse peper, 6 eetlepels ketjap manis en 4 el soja. Meng dit alles goed door elkaar en marineer de kip hierin. Zet voor tenminste 1 uur in de koelkast. ā£

ā£

Verhit 3 el sesamolie in de wok. Haal de kip uit de marinade met een schuimspaan en bak gedurende 10 minuten. Voeg hier aan toe grof gesneden: 2 rode paprikaā€™s en twee uien. Roerbak nogmaals 10 minuten. Voeg vervolgens de marinade toe en laat nog 5-10 minuten doorbakken. De marinade zal wat indikken. Eventueel kan je er wat water bij toevoegen. ā£

ā£

Voor de zoet-zure komkommer: schil en snij de komkommer in heel dunne plakjes (kaasschaaf!). Meng in een schaaltje 2 el witte wijn azijn met 4 el water, beetje zoetstof en zout en peper. Giet dit over de komkommer. ā£

ā£

Lekker met basmatirijst.


Bereiding: 30 minuten. Calorieƫn: 640


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page