540 calorieën p.p.| bereiden: 15 minuten, 20 minuten wachten
Voor 4 personen:
1 kant en klare hartige taartbodemrol, 500 gram verse spinazie, 1 grote ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 2 eieren, 500 gram ricotta, 100 gram 30+ geraspte kaas, 2 el olijfolie, zout en peper.
Leg ovenpapier in een bakvorm en verdeel de hartige taartbodem daarop. Prik een paar gaatjes in de bodem en bak de taart in 15 minuten op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verhit de olie in een wok en roerbak daarin de ui en knoflook licht bruin. Roerbak daarbij de spinazie en laat slinken. Doe het spinazie mengsel in een zeef en druk al het vocht eruit. Roer de ricotta los en vermeng met het spinazie mengsel. Roer de 2 rauwe eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel alles over de taartbodem. Verdeel de geraspte kaas erover en zet nogmaals 10-15 minuten in de oven.
Lekker met een tomatensalsa erbij!
Comments